Hans Krull
& Atle Thorberg -
POETRY & PAINTING

Oplev Hans Krull og Atle Thorberg sætte hinanden og publikum i spil i en kraftfuld og involverende leg med billeder og ord.

Billedkunstner Hans Krull - manden bag det ikoniske gavlmaleri ”Mågekysset” i Aarhus - og digteren Atle Thorberg - fra Det Poetiske Bureaus Forlag i København - går nu sammen om at skabe en række unikke og stedspecifikke punktnedslag i det danske kulturlandskab.

Med udgangspunkt i deres gensidige portrætprojekt - som vist på DR2 - kolliderer de to kunstnere fra hver deres landsdel i en ny eksplosiv syntese:

- I en medrivende kombination af foredrag og oplæsning væver de to kunstnere digte og maleri sammen i en givende improvisatorisk dialog, som involverer publikum og udfordrer de kunstneriske skabelsesprocesser.

Se DR2s spændende live-sending fra de to karismatiske kunstneres første performance ved at følge nedenstående link til Danmarks Radios hjemmeside. Indslaget starter ca. 26:30 minutter inde i programmet:

Om de to kunstnere:

Siden midten af halvfjerdserne, har billedkunstneren Hans Krull – takket været sit eminente håndværk og ekstremt slagkraftige og personlige udtryk – været en af de ubestridt mest toneangivende skikkelser i det Aarhusianske billedkunstmiljø. Hans Krulls kollaborative storværker er utallige, senest har han i tæt samarbejde med Peter Birk skabt den fantastiske udsmykning af Kaløvig Fyrtårn.

Atle Thorberg har igennem hele sit digteriske virke samarbejdet med stærke billedkunstneriske kræfter. Hans første digtsamling ”Lad det leve” blev illustreret af bl.a. Anika Lori (Galleri V1) og Claus Handgaard Jørgensen og Martin Askholm (Corner). Senest har den mytiske street-artist SPYO skabt en serie unikke nytolkninger af nogle af sine mest ikoniske murværker til Atle Thorbergs forrygende digtsamling ”Pligt” udgivet på Det Poetiske Bureaus Forlag 2020.

Lyst til at høre mere?

Så kontakt os på:

booking@artkommunikation.dk

+45 30 20 51 55